maanantai 27. huhtikuuta 2009

Totuus metsästä?

En tiedä mitään metsänhoidosta. Olen siis huono metsänomistaja, jonka tulisi luottaa Asiantuntijoiden neuvoihin. Kuitenkin pieni ja sangen helposti johdateltava järkeni ohjaa minua epäilemään vallitsevaa metsätotuutta. Miksi metsä harsuuntuisi, vaikka sitä harvennettaisiinkin vain yläharvennuksella? Eivätkö isot ja paksut puut ole jo ehtineet siementää tarpeeksi? Miksi tavallisten metsänomistajien käsissä ei ole saada metsästään parasta mahdollista tuottoa eli tuottaa myös tukki-, ei vain kuitupuuta? Onko metsänhoidosta olemassa riippumatonta tutkimusta? Tiedämmekö me suomalaiset, miten metsiä tulee hoitaa? Joko virheistä on opittu?

Odotan neuvoja ja viisaita kommentteja. Tiedän, etten tiedä tästä mitään.

2 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Riippuu vähän, haluaako rahaa nopeesti vai mieluimmin elävän terveen metsän eläimillä ja linnuilla. Harvennettaako kukaan, istutetaan.. haluttuihin paikkoihin.
Lueskelen artikkeleja mielenkiinnolla, mutta en minäkään paljon tiedä. Vähällä oli tulla metsänomistajaksi, kun ajateltiin ostaa mummon talo. Silloin olisin mennyt kurssille ja opetellut sähkösahan käyttöä.

Ma-Riikka kirjoitti...

Onneksi metsämme on todella pieni.